• MDA 2019/20
  • Člani 2022/23
  • Ekipa 2016/17 - pokal zmaga
  • Člani 2021/22
  • Kadeti 2019/20
  • Polne tribune
  • Starejši dečki 2021/22
  • Dogajanje med polčasom, Radgona 2014
  • Člani 2019/20

Prispevki

Rokometni klub Pomurje bo vodil nov upravni odbor

Na izredni skupščini 11.9.2018 so člani potrdili predlog novega upravnega odbora. Spremenjen je bil tudi statut kluba.

Člani rokometnega kluba Pomurje so na izredni volilni skupščini, ki je bil sklican zaradi odstopa dosedanjega predsednika maja letos, soglasno potrdili predlog članov novega upravnega odbora.
Nov upravni odbor bo odslej deloval v sestavi:
Marjan Kreslin, predsednik, Andrej Gomboši, podpredsednik, ki bo zadolžen za finančno področje, Mitja Kozelj, podpredsednik, ki bo zadolžen za športno področje, Mateja Hauser, članica, Drago Kosednar, član, Vojko Kuhar, član, in Matej Fefer kot sekretar.

Ostali organi kluba ostajajo v nespremenjeni sestavi.

Sprememba statuta je bila bolj kozmetične narave, saj se je uskladil z zakonodajo.

Predsednik Marjan Kreslin je po izobrazbi univ. dipl. ing. elektrotehnike, ljubitelj rokometne igre že več kot 40 let: aktivni igralec, pomočnik trenerja ženske rokometne ekipe, član veteranskih ekip, predvsem pa gledalec rokometne igre in seveda navijač RK Pomurje, v katerem je pred leti pričel aktivno igrati tudi mlajši sin.

Po potrditvi je povedal: "Z zanimanjem je spremljal vzpone in padce kluba, upadanje priljubljenosti rokometa v Pomurju in ponovni porast zanimanja zanj po uspehih, ki so rezultat aktivnosti rokometnih zanesenjakov in njihovega prizadevanja, da se 60-letna tradicija igranja rokometa na levem begu Mure nadaljuje.
V sodelovanju z dosedanjimi člani vodstva kluba, z novimi sodelavci in vsemi ljubitelji rokometa, želim, da se aktivnosti v klubu usmerijo v zagotovitev kakovostnega dela z mladimi, ustvarjanje najboljših možnih pogojev za vrhunsko igro članske in drugih ligaških ekip ter zagotovitev ustreznih infrastrukturnih zmogljivosti za razvoj in popularizacijo rokometa v Pomurju.

Povabilo rokometnemu klubu Pomurje za igranje v 1.B državni rokometni ligi je nova priložnost za današnjo in vrsto prihodnjih generacij mladih, prav tako pa je tudi priložnost, da Pomurje postane prepoznavna rokometna športna destinacija. Prepričan sem, da nam bo v sodelovanju s pomurskimi občinami, njihovimi šolami in klubi, predvsem pa s pomurskim gospodarstvom to priložnost uspelo tudi uresničili."

Ostala 2 nova člana Mitja Kozelj, direktor podjetja Insar d.o.o., in Mateja Hauser, direktorica DOSOR-ja, pa sta neposredno ali posredno že dalj časa povezana z rokometom.

Andrej Gomboši, Drago Kosednar, Vojko Kuhar in Matej Fefer so že dosedanji člani upravnega odbora.

Sedaj že bivši predsednik Andrej Gomboši je po ustoličenju novega predsednika povedal, da mu "ni žal, da mu je takrat bilo žal oz. težko", da je sprejel takšno odločitev. V zadnjih treh mesecih so se namreč vsi člani angažirali pri iskanju novega predsednika. Sedaj ko je potrjen nov upravni odbor pa je že zapihal nov veter, drugačno razmišljanje, ki bo sigurno pomagala klubu do boljšega delovanja in boljših rezultatov.