• Ekipa2016_17-1
  • Pozdrav 2016/17
  • Člani 2019/20
  • MDA 2019/20
  • Dogajanje med polčasom, Radgona 2014
  • Polne tribune
  • Kadeti 2019/20
  • Člani 2017/18 - 1
  • Ekipa 2018/19
  • Ekipa 2016/17 - pokal zmaga

Prispevki

Začenja se rokometna sezona v 2. DRL

V soboto se bo začela nova sezona 2014/15 v 2. državni rokometni ligi (DRL) za moške. Med njimi ponovno nastopa rokometni klub Pomurje. Po spremembah tekmovalnega sistema v 1. NLB Leasing ligi in 1B državni rokometni ligi bo v 2. DRL nastopilo 10 ekip.
Pričakujemo lahko bolj izenačeno prvenstvo, saj prvič po treh letih ne bo sodeloval kateri od propadlih prvoligašev, ki so se v preteklosti tako rekoč sprehodili skozi sezono in že v prvi sezoni brez večjih težav napredovali (Slovenj Gradec 2011, Loka 2012, Koper 2013).
Ekipa Pomurja brani 8. mesto iz prejšnje sezone. Z osvojenimi 24. točkami so v prejšnji sezoni zmagali na 12. tekmah in 14-krat izgubili.

V rokometnem klubu Pomurje so se na novo sezono temeljito pripravili. Med tem ko je bilo v lanski sezoni precej kadrovskih težav pri sestavi ekipe bo v novi sezoni trener Neno Potočnjak imel na voljo skoraj vse igralce iz prejšnje sezone z nekaj okrepitvami.

V ekipi ostajajo igralci iz prejšnjih sezon Robi Kreft (prvi strelec ekipe in 6. strelec prvenstva - 169 zadetkov), David Petraš (9. strelec prvenstva - 158 zadetkov), David Gerič, Mitja in Vasja Kozelj, Aleš Pintarič, Klemen Krajnc, Jani Ščavničar, Denis Gorjup, Boštjan Sapač, Aleš Svetec, Primož Raj, Marko Kous in kadet Tine Podlunšek.

Iz kluba so odšli Nino Legnar, Dominik Titan (prenehal z igranjem) in Jurij Zemljič (končal kariero).

Nove okrepitve sta povratnika Egon Prelec in Bojan Makovec, ki se vračata po 4. oz. 5. letih. Vrača se tudi David Dogša, ki je v prejšnji sezoni igral za Veliko Nedeljo. Iz mladinskih vrst Maribora pa so prišli Gregor Gregorec, ter dva Jerneja, Kramberger in Hedl.

V sredini avgusta so igralci, da bi se bolje spoznali, skupaj opravili 3 dnevne priprave v Radencih.
Na žalost so priprave in prijateljske tekme minile v znamenju poškodb, ki jih pripravljalnem obdobju ni manjkalo. Sedaj se situacija počasi umirja, čeprav je nekaj igralcev še poškodovanih.
Na pripravljalnih tekma je ekipa, ki ni bila na nobeni tekmi kompletna, izgubila vseh 6 tekem. Še najbolje so odigrali v gosteh proti Veliki Nedelji in doma proti Monoštru, ko so obakrat izgubili za 2.


RK Pomurje - sezona 2013/14

Cilje v novi sezoni je težko določiti, saj so tudi druge ekipe neznanka in so se kadrovsko precej spremenile. Vseeno pa bi bila uvrstitev v zgornji del lestvice bila nekakšna logična posledica glede na lansko sezono in nove okrepitve.

Začetek prvenstva bo za igralce Pomurja v soboto, 4. oktobra 2014 ob 19:00, ko v goste prihaja ekipa Ajdovščine, katero so v lanski sezoni premagali tako doma, kot v gosteh - obakrat za en gol. Ajdovščina je vseeno končala prvenstvo 2. mesti in 5 točk pred Pomurjem.
Prvi del prvenstva bo, z manjšimi premori, trajal do 13. decembra. Spomladanski del pa se bo začel 7. februarja in bo trajal do 25. aprila. Pomurski rokometni derbi bo na sporedu 29. novembra, ko se bosta ob 19:00 v Murski Soboti pomerila Pomurje in Arcont Radgona.